Ik wil ze allemaal hebben!

Ik wil iedereen als klant!

Ben jij ook zo’n duizendpoot die heel veel kan en waarvan iedereen roept dat je moet focussen? En lukt dat jou ook niet? Ik heb een absoluut gehoor en ben muzikaal, logisch dat ik daar iets mee doe. Ik ben een echte techneut en gegrepen door de wereld van ICT. Dus ontwikkel ik programma’s en kan ik programmeren. Ik kan een idee van een ondernemer vertalen in de look and feel van een website die helemaal bij die ondernemer past, omdat ik pure schoonheid apprecieer. Ik ben gek op Arubaans koken en zou het liefste de hele wereld willen voeden met deze unieke smaken. Mijn droom is een plek waar muzikanten de mooiste muziek kunnen maken, met elkaar, dankzij elkaar en dankzij de beste apparatuur en akoestiek. En ik coach ze om het allerbeste uit zichzelf te halen.
Maar hoe vertel ik dat aan mijn klanten?

Focus
Veel p.r. en communicatie adviseurs adviseren je om te focussen, omdat klanten anders niet weten waarvoor ze je kunnen inschakelen. En gelukkig ontdek ik steeds meer van die multifunctionele aanpakkers die voor allerlei verschillende taken kunnen worden ingezet en die de kwaliteiten bezitten om al die taken ook echt tot een goed einde te brengen. Als je ons vraagt om te focussen, worden we helemaal ongelukkig en gaan we disfunctioneren. Omdat we de afwisseling, de inzet van al onze talenten nodig hebben. Omdat we liever kluiven op een complex probleem dan aan de lopende band scoren.

En gelukkig zijn er steeds meer klanten die vertellen niet meer naar een dienst of product op zoek zijn, maar simpelweg uitleggen waar ze behoefte aan hebben. Dan kun je met elkaar overleggen over de beste oplossing.

Toch wil je je klanten niet door een oerwoud aan mogelijkheden sturen, als ze jouw site bezoeken. Hoe pak je dat dan aan?

Mijn platform
Als je alleen een website hebt, heb je een probleem als je zoveel verschillende dingen aanpakt. Want hoe kan je klant door de bomen het bos nog zien? Zeker als het om een klant gaat, die een simpele vraag heeft en direct geholpen wil worden.

Je kunt ervoor kiezen om op Linkedin een zakelijk profiel aan te maken, op Facebook een scheiding te maken tussen je persoonlijke pagina en je bedrijfspagina(‘s) en op twitter over iets anders te tweeten dan op de andere social media. Daarmee maak je jezelf tot een veelkoppig monster en dan kom je bedreigend over op anderen. Die gaan geen zaken met je doen!

Als je een communicatieplatform hebt, kun je een reeks pagina’s maken, waardoor je overzicht creëert. Je homepage wordt dan het portal van jouw activiteiten. Je klant kan kiezen wat hij op dit moment wil weten en laat de rest liggen. Maar door een slimme inrichting van je frontpage, zal je klant wel zien dat je voor meer klussen in te schakelen bent. En een tevreden klant komt graag bij je terug, ook voor andere opdrachten, die alleen met behulp van jouw unieke talenten uitgevoerd kunnen worden.

Kortom
Het is niet mogelijk om een website te maken die iedereen aanspreekt maar wel eentje waarmee je iedereen zoveel mogelijk bedient. Denk maar aan je mobiel, dat apparaat moet zo ontworpen zijn, dat iedereen hem kan bedienen en ermee moet kunnen doen wat hij denkt ermee te kunnen doen. De fabrikanten maken niet voor iedereen een apparaat op maat, maar maken een mobiel, die voor veel mensen bruikbaar is met verschillende functionaliteiten. Als gebruiker kies je welke functionaliteiten jij wilt gebruiken. Het kan zijn dat door technische beperkingen niet alle mogelijkheden ter beschikking zijn of zelfs dat ze nog niet ontwikkeld zijn maar dat is vaak een kwestie van tijd en/of upgrade.

Maar waar gaat het echt om?
Natuurlijk kun je in theorie wel iedereen met je site bereiken, maar of ze je klant worden, is nog steeds afhankelijk of ze je website interessant vinden en of jouw bedrijf biedt wat ze zoeken. Hoe meer duidelijkheid jij schept voor je bezoeker, hoe sneller je bezoeker kan kiezen.

Ben je geïnteresseerd in een communicatieplatform op maat? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek. Je kunt ons bereiken via http://twitter.com/thyraxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *